נציב הביקורת: מח"ש סוגרת תיקי אלימות שוטרים ללא חקירה

    ישראל רובין No Comments on נציב הביקורת: מח"ש סוגרת תיקי אלימות שוטרים ללא חקירה

    ביקורת חריפה של נציב הביקורת על הפרקליטות, השופט בדימוס דוד רוזן. הנציב קובע כי מח"ש סוגרת תיקי אלימות שוטרים ללא חקירה – כדבר שבשגרה

    נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, השופט בדימוס דוד רוזן צילום: יונתן סינדל / Flash90
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    נציב הביקורת על הפרקליטות, או בתוארו המלא 'נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות', השופט בדימוס דוד רוזן, מותח ביקורת חריפה על התנהלות המחלקה לחקירות שוטרים. "המחלקה לחקירות שוטרים סוגרת תיקים בגין אלימות משטרתית, ללא חקירה וכדבר שבשגרה", קובע הנציב.

    התלונה שהגיעה לשולחנו של הנציב, על פי תמצית ההחלטה: עורך דין הלין על התנהלות מח"ש, אשר, לטענתו, סוגרת תיקי אלימות מצד שוטרים, ללא כל חקירה ומבלי לבצע פעולות אלמנטריות, כדוגמת איתור המתלונן, וזאת כדבר שבשגרה. בתלונתו ציין הפונה את עניינו של מרשו, אשר במסגרת חקירתו במשטרה הלין על אלימות שוטרים כלפיו ותיאר מסכת התעללות קשה, בה הוא מוכה ומושפל משך זמן רב, בעודו אזוק על הרצפה והכל לעיני בת זוגו, אשר גם כלפיה נהגו השוטרים באלימות. כפי שצוין בתלונה, מח"ש שלחה למרשו של הפונה מכתב המזמינו להגיש תלונה, לכתובת שגויה, ומשמצאה כי המכתב לא נדרש, סגרה את התיק בעניינו בטענה לפיה התלונה נזנחה".

    "בהתייחסותה של מנהלת מח"ש, ציינה האחרונה כי למרות שהמכתב נשלח בדואר רשום לכתובת אשר צוינה ב"פרטי החשוד", כפי שהיא רשומה במשרד הפנים, ושבטעות נשמטה ממנה אות, בבחינה מחודשת של הדברים, ייתכן והיה נכון כי המכתב ישלח אל החשוד לכתובת אותה ציין בגוף חקירתו ככתובת מגוריו. עוד ציינה מנהלת מח"ש, כי הנחיית פרקליט המדינה הרלוונטית בעניין עודכנה בחודש אוגוסט 2020".

    בהחלטתו, קבע הנציב, כי אכן נפלה שגגה תחת ידי מח"ש עת שלחה את מכתב היידוע לכתובת שאינה נכונה ובשגיאת כתיב, ועל כן מצא הנציב את התלונה מוצדקת.

    הנציב סבר, כי משהמכתב שנשלח למרשו של הפונה חזר בציון "לא נדרש", מצופה היה, כי מח"ש תעשה בכוחה בכדי לאתרו, בוודאי עת ניתן היה לאתר בנקל את מספר הטלפון שלו, אשר צוין במסגרת "פרטי החשוד", המופיעים כחלק מתיעוד חקירתו. לאחר שהניח דברים חשובים אלה מאחור, קירב מבטו ללוז התלונה. המדובר בתלונה בעניינם של שני אזרחים שהוכו, בצורה נמרצת ולא מעט אכזרית על ידי שוטרים שעשו בתפקידם.

    שני האזרחים שהותקפו, כאמור, תיארו בעדותם במשטרה היאך הוכו על ידי השוטרים שהותירו חותם של ממש על גופם. שני האזרחים מסרו בעדותם במשטרה פרטים שבעזרתם ניתן היה בנקל לאתרם, כמו גם פרטים המצביעים בבירור על השוטרים, שפעלו נגדם באלימות בוטה.

    "מעבר לשליחת מכתב בדואר רשום, לכתובת שגויה של אחד האזרחים המותקפים, לא נקטה מח"ש בצעדים כלשהם על מנת לבחון ולראות האם יש ממש בתלונה, אם לאו", כותב הנציב.

    "גם משהמכתב שנשלח בדואר רשום לאחד המותקפים חזר בציון "לא נדרש", לא מצאה מח"ש לעשות מעשה ולתקן את שניתן היה לתקן, כמו גם לא מצאה ליצור קשר טלפוני עם אותו אזרח מותקף ולא עם מי שהייתה עדה לתקיפה, כך התלונה, והותקפה בבוטות בעצמה על ידי השוטרים".

    "תמונה עובדתית זו ראוי היה שלא תתרחש משהתרחשה. נוכח האמור ובהתאם לסמכותו לפי סעיף 19(א) לחוק נציבות תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, התשע"ו-2016, מצא הנציב להמליץ לפני מנהלת מח"ש להפיק לקחי המקרה למניעת הישנותו", נכתב בתמצית החלטת הנת"ם.



    0 תגובות